Sound driver needs 'further installation'
Results 1 to 10 of 10

Thread: Sound driver needs 'further installation'

  1. #1
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006

    Sound driver needs 'further installation'

    Properties of my MOTU sound driver say it needs 'further installation.' What? Degrees of installation? I thought it worked or it failed but noooooooo apparently not.

    What would constitute further installation? Do I need a digital stick so I can really poke it down in there?

    Is there a utility that can check the working status of drivers - the Further Installation Meter?

    Thanks - rev

    That might explain 'had a problem starting.'

  2. #2
    Join Date
    Jul 1998
    Location
    Toronto
    Posts
    24,350
    My guess after having a brief look around MOTU-centric forums is that it might be referring to updates.

    https://www.motunation.com/forum/viewtopic.php?t=60626
    Don't believe everything you think.
    _____________________
    cat lovers click here

  3. #3
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006
    I uninstalled mine, got a horrible driver updater program and it worked. Which means you don't have to find the Further Installation Meter for me.

    Wen to the link, sorted them out.

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006
    I spoke too soon. The drivers can be found under Hidden Devices and they still say 'requires further installation.'

    What do I do?

    Thanks - rev

  5. #5
    Join Date
    Jul 1998
    Location
    Toronto
    Posts
    24,350
    Is anything actually malfunctioning? Windows, esp Win 10, is notorious for updating drivers unnecessarily and then borking everything up. I'd leave it alone unless there's an actual problem.
    Don't believe everything you think.
    _____________________
    cat lovers click here

  6. #6
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006
    Oh yes! There's a problem, I have no sound in a recording studio. Drivers that were working fine now need further installation, which means they're not entirely working.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006
    The Windows tip says 'further installation' can be fixed by connecting the device that isn't connected - if only it was that easy. I know the sequence of installing and connecting my MOTU crap is sensitive so I plan to keep uninstalling and reinstalling in case I get lucky. If I don't get lucky, I'll go back to Win 7 but any thoughts on it in the meantime would be much appreciated.

  8. #8
    Join Date
    Jul 1998
    Location
    Toronto
    Posts
    24,350
    Have you tried installing the drivers in Win 7 legacy mode?

    https://answers.microsoft.com/en-us/...4-f43a3c865a1f
    Don't believe everything you think.
    _____________________
    cat lovers click here

  9. #9
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006
    Didn't know that was possible, how is it done?

    I just noticed your link - thanks!

  10. #10
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    California
    Posts
    4,006
    I tried the legacy mode install - it made no difference at all. I'm going back to a virgin Win 10, my local computer store can do it, presumably with an add-in card.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •