Is there a way to put scan lines together. 29.97. I have 28 frames.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Is there a way to put scan lines together. 29.97. I have 28 frames.

  1. #1
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Chicago, Il.
    Posts
    160

    Is there a way to put scan lines together. 29.97. I have 28 frames.

    I simply have a high speed camera that has picked up all the scan lines off an older crt monitor. I'm trying to piece together the scan lines between...let's say frame 23 and 28. Is there some software that can do this easily or am I looking at the work I think I am. Trying to work with the local PD because they can't do thier job on thier own.

    ANY help is appreciated. It is (from what I understand from them) It is 29.97 frames interlaced. I do know to break that down to 25 but can I put these frames together to make an understandable image. I'm heavily trying to get something off of the car and need that. I have no actual "clean" video otherwise.
    Last edited by Ashalon1; May 1st, 2019 at 09:01 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Chicago, Il.
    Posts
    160
    The actual camera didn't do much better. Massive scan lines.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    At my computer, cruising VDR and watching your back
    Posts
    23,282
    I don't think there is any way to remove the scan lines from when taking a photo of an older CRT monitor. But you might try www.videohelp.com as they know more about video than we do.
    New 8 core
    AMD FX 8350 4Ghz; Gskill 16GB Memory; Kingston 240GB SSD; WD 1TB SATA; Geforce 710 GT 2GB Vid card; Windows 7 Professional 64 bit; HP 25" LED/LCD IPS monitor

    Built by Me, in 2018!!


    UBCD How to Burn an ISO Image to a Disc
    My photos

  4. #4
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Chicago, Il.
    Posts
    160
    Ok, thanks photolady

  5. #5
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    16,355
    If you actually have a recording of the video and you want a still frame of it, that should be possible. If you just have stills of the video with scan lines and you want to merge those, that might also be possible with appropriate software.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    At my computer, cruising VDR and watching your back
    Posts
    23,282
    Off the top of my head, I don't know any software that will remove the scan lines from video taken with a camera. Even with my DSLRs won't do that when I shoot the tv screen the scan lines are still there and PhotoShop Elements 2018 won't remove the scan lines.

    Maybe a video software would. That's why I gave him the link to video help.
    New 8 core
    AMD FX 8350 4Ghz; Gskill 16GB Memory; Kingston 240GB SSD; WD 1TB SATA; Geforce 710 GT 2GB Vid card; Windows 7 Professional 64 bit; HP 25" LED/LCD IPS monitor

    Built by Me, in 2018!!


    UBCD How to Burn an ISO Image to a Disc
    My photos

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •