[RESOLVED] rogue killer
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: [RESOLVED] rogue killer

  1. #1
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91

    Resolved [RESOLVED] rogue killer

    I tried to download rogue killer after resent infection but it asked for a license number, can someone give me a link to download the program for free or is this only a temp usage when infected, thanks

  2. #2
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    Also can anyone recommend a free anti-virus that doesn't keep nagging to buy and telling you there is performance problems with your pc thanks

  3. #3
    Join Date
    Jul 1998
    Location
    Toronto
    Posts
    23,702
    Which operating system are you using?

    MSE.. Microsoft Security Essentials is what many of us here use. It doesn't have any of those extras that nag you about non-security related things. Depending on your operating system it may already be installed on your computer.

    It can be downloaded here for installation on Win 7 and Vista...

    https://www.microsoft.com/en-ca/down...s.aspx?id=5201


    Rogue Killer is free but there is a paid-for version that would require a license. Just ignore the license request and run it.. it is available here.. https://www.bleepingcomputer.com/download/roguekiller/

    If you think you may have a malware infection it would be better to start a new thread in our intensive care forum where Broni can give you more specific instructions on when and how to run Rogue Killer or other scanners. It's possible to delete wrong items without knowing exactly what to do.
    Don't believe everything you think.
    _____________________
    cat lovers click here

  4. #4
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    I use Win 10 where can I download MSE. and do I need to use an Avast removal tool or just delete it.
    Also Avast blocked me from downloading Rogue Killer says it's malware

  5. #5
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    I was declared clean by Broni 22/6/18 less than 2 weeks ago but things seem a bit hesitant, should I go to intensive care or wait and see if getting rid of Avast helps Thanks

  6. #6
    Join Date
    Jul 1998
    Location
    Toronto
    Posts
    23,702
    Use Avast's own removal tool..

    https://www.avast.com/en-ca/uninstall-utility

    Win 10 already has MSE (now renamed Windows Defender Security Center). Removing Avast should turn it back on automatically on but to be sure have a look in settings/update and security. See pic...

    Then you should be able to download Rogue Killer. If things still are unusually slow AND Rogue Killer indicates any malware issues then I would redo the intensive forum regimen.
    Attached Images Attached Images
    Don't believe everything you think.
    _____________________
    cat lovers click here

  7. #7
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    Now got MSE. and Rogue Killer, Thanks
    One more problem I have is with Ccleaner, when I do a scan it asks to shutdown Microsoft Edge as it's still running then force it to close
    but I don't use Microsoft Edge I only ever use Internet Explorer. Is there a way to stop this, Thanks

  8. #8
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    15,916
    Check the Processes tab in Task Manager to see if Edge is running. If you are using Internet Explorer, you should see iexlpore.exe listed. However, Microsoft has made the Edge and Internet Explorer icons very similar. You could also check the Startup programs to see if Edge is listed there.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    It's running in processes but not in startup, what do I do to stop it. Thanks

  10. #10
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    15,916

  11. #11
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    I already have ME background app turned off, I don't use apps i only use internet explorer mainly for shopping but still have Ccleaner ME. problem: confused:

  12. #12
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    15,916
    Check Services to see if there is anything related there.

  13. #13
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    There's nothing in services that mentions Microsoft edge

  14. #14
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    15,916
    If that is actually the Edge Content Process, Microsoft does not really want you to disable that, since they want you to use Edge. You could try the suggestion on the last post at the link below.

    https://answers.microsoft.com/en-us/...4378844?page=3

    If you are not using Edge at all, you could disable it.

    https://docs.microsoft.com/en-us/sys...loads/autoruns

    Another possibly useful link if you can't disable it and it is hogging resources and memory:

    https://www.howto-connect.com/micros...ss-windows-10/

  15. #15
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    91
    I would like to disable Edge but I don't understand what Autoruns is about, my pc experience is quite low.
    Is there an easier way to disable Edge.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •