working on vista O/S now run into blue screens.. ideas ?
Results 1 to 7 of 7

Thread: working on vista O/S now run into blue screens.. ideas ?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Coquitlam BC Canada
    Posts
    2,713

    working on vista O/S now run into blue screens.. ideas ?

    The Blue Screen notice is : machine_check_exception which I believe is a registry problem and the fix would be to run a registry fix..

    the work I was doing on this PC prior to the blues screen was to remove virus/malware program called Webroot , thru the control panel , turned off IE , & google chrome - installed Firefox browser, turned off or removed Microsoft essentials, and installed AVG free software ..

    windows vista no longer has support for IE,, or chrome ,, or essentials .. thought it best to remove ..

    so for the windows fix is there a Microsoft based program for this . really don't wan tto purchase any third party software for a registry fix ..
    what about sfc /scannow ? I don't have the CD for any missing drivers ..
    Intel (R) Core TM 2 Duo CPU P8400 @ 2.26 GHz 2.27 GHz 4.00 GB memory/ HP laptop elitebook 8730/ Windows 10 //Version 1703 ( OS Build 15063.674) 64bit /// dual boot windows 10 & Windows XP Professional_ SP3/ /with Firefox ESR 52.1.0 - 32 bit 4 GB Memory/ AMD Radeon HD 7700 series Video Card//N68C-GS FX2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core /

  2. #2
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Dallas, Tx.
    Posts
    21,334
    When I google machine_check_exception

    I see things like:

    What causes MCE errors?


    There most common reason for MCE events to occur are:


    Memory errors or Error Correction Code (ECC) problems
    Inadequate cooling / processor over-heating
    System bus errors
    Cache errors in the processor or hardware
    http://www.advancedclustering.com/ac...ptions-or-mce/
    "They say "don't try this at home" so I'm coming over to your house to try it."

  3. #3
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Coquitlam BC Canada
    Posts
    2,713
    vista O/S is pretty well toast //.. so bought windows 8.1 to install on this HP laptop HP Pavillion entertainment with 4 Gb ram and HARDdrive is 160 GB ...

    I would think I could just boot into the disc on the drive and go from there but the BIOS / even though is set for dvd over c: drive is not recognising the DISC should I install format with windows XP first then upgrade to 8.1 ???
    Intel (R) Core TM 2 Duo CPU P8400 @ 2.26 GHz 2.27 GHz 4.00 GB memory/ HP laptop elitebook 8730/ Windows 10 //Version 1703 ( OS Build 15063.674) 64bit /// dual boot windows 10 & Windows XP Professional_ SP3/ /with Firefox ESR 52.1.0 - 32 bit 4 GB Memory/ AMD Radeon HD 7700 series Video Card//N68C-GS FX2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core /

  4. #4
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Coquitlam BC Canada
    Posts
    2,713
    installing xp now ......
    Intel (R) Core TM 2 Duo CPU P8400 @ 2.26 GHz 2.27 GHz 4.00 GB memory/ HP laptop elitebook 8730/ Windows 10 //Version 1703 ( OS Build 15063.674) 64bit /// dual boot windows 10 & Windows XP Professional_ SP3/ /with Firefox ESR 52.1.0 - 32 bit 4 GB Memory/ AMD Radeon HD 7700 series Video Card//N68C-GS FX2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core /

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    At my computer, cruising VDR and watching your back
    Posts
    22,918
    When you attempted to get it to boot from the 8.1 disk, did you shut the computer down then start again? Sometimes these off the shelf computers won't recognize a disk in the drive if you just restart the computer.
    New 8 core
    Gigabyte GA-970 Gaming Full ATX Motherboard;AMD FX 8350 4Ghz; Corsair Vengeance 16GB Memory; Kingston 240GB SSD; WD 320GB SATA; Geforce 710 GT 2GB Vid card; Windows 7 Professional 64 bit; Antec Nine Hundred Mid tower; HP 25" LED/LCD IPS monitor

    Built by Me, in 2017!!


    UBCD How to Burn an ISO Image to a Disc
    My photos

  6. #6
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Coquitlam BC Canada
    Posts
    2,713
    The laptop and dvd-cd rom did recognize the the 8.1 disc and even 'tried to install new windows .. but the problem I had with the 8.1 setup there was no area to format laptop and install it., just tried to install over the (now) xp sp2 set up .. BUT when the 8.1 was installing.. it got to the area that found 'no drivers installed' to continue .. drivers for the windows program ..

    so had to revert back to windows xp ..

    am going to switch over to the XP forum here now as I am running into more problems / set up technicalities .
    Intel (R) Core TM 2 Duo CPU P8400 @ 2.26 GHz 2.27 GHz 4.00 GB memory/ HP laptop elitebook 8730/ Windows 10 //Version 1703 ( OS Build 15063.674) 64bit /// dual boot windows 10 & Windows XP Professional_ SP3/ /with Firefox ESR 52.1.0 - 32 bit 4 GB Memory/ AMD Radeon HD 7700 series Video Card//N68C-GS FX2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core /

  7. #7
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    15,162

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •