defender won't turn on because of another virus program running..
Results 1 to 4 of 4

Thread: defender won't turn on because of another virus program running..

  1. #1
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Coquitlam BC Canada
    Posts
    2,711

    defender won't turn on because of another virus program running..

    I deleted Avast and have nothing now .. and windows 10 is telling me this with pop ups saying you have no virus program running.. when I click on defender I get the notice ( see attached) that windows detects another program running there won't activate defender ..

    Now in the other room on another PC I used to have this same problem until one day few weeks back a poop showed me that Microsoft has fixed this and I could then run defender as well as another virus/ malware program running no issues . .but here on the laptop no go ....

    Capture.JPGCapture1.JPG
    Last edited by ttodd; July 12th, 2017 at 06:26 PM.
    Intel (R) Core TM 2 Duo CPU P8400 @ 2.26 GHz 2.27 GHz 4.00 GB memory/ HP laptop elitebook 8730/ Windows 10 //Version 1703 ( OS Build 15063.540) 64bit /// dual boot windows 10 & Windows XP Professional_ SP3/ /with Firefox ESR 52.1.0 - 32 bit 4 GB Memory/ AMD Radeon HD 7700 series Video Card//N68C-GS FX2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core /

  2. #2
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Arkham Asylum, Cell 13
    Posts
    10,209
    What did you use to remove Avast? It sounds like it wasn't removed cleanly. Did you reboot after the uninstall?

    Try running the Avast Uninstall Utility:
    https://www.avast.com/uninstall-utility

  3. #3
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Coquitlam BC Canada
    Posts
    2,711
    ran the uninstall in safe boot rebooted still no defender .. uninstalled super spyware., still no defender .. ran sfc .scannow in cmd .. no problems reported ..

    Now I have no virus or malware protection and no defender .. guess I'll go back to my software and defender can wait till a major windows 10 update next year ..

    But there was a fix .. just don't know where to look on google for that fix ..
    Intel (R) Core TM 2 Duo CPU P8400 @ 2.26 GHz 2.27 GHz 4.00 GB memory/ HP laptop elitebook 8730/ Windows 10 //Version 1703 ( OS Build 15063.540) 64bit /// dual boot windows 10 & Windows XP Professional_ SP3/ /with Firefox ESR 52.1.0 - 32 bit 4 GB Memory/ AMD Radeon HD 7700 series Video Card//N68C-GS FX2.00 gigahertz AMD Athlon 64 X2 Dual Core /

  4. #4
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Arkham Asylum, Cell 13
    Posts
    10,209
    Ok, so I'm guessing you just used Control Panel to uninstall the programs. You should use something like Revo or Geek Uninstaller next time. There may be remnants of those programs. You might even need to reinstall Avast and then remove it again with one of those tools.

    https://geekuninstaller.com/
    https://www.revouninstaller.com/

    Did you google for "windows defender error 577"?
    http://windowsreport.com/windows-def...77-windows-10/

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •