[RESOLVED] Deleting Yahoo Internet Explorer 9
Results 1 to 8 of 8

Thread: [RESOLVED] Deleting Yahoo Internet Explorer 9

  1. #1
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    547

    Resolved [RESOLVED] Deleting Yahoo Internet Explorer 9

    Windows 7 ultimate 64 bit
    Intel core i5 650 @ 3.2 GHz
    8GB mem

    I would like to delete Internet Explorer 9 and when I click on "program files" then "Internet explorer" it says "You need to provide Administrator permission to delete this" If I click on "program files (x86) I find "Internet Explorer" and when I try to delete it I get the same message. How do I get "Administrator permission" and how do I get rid of Internet Explorer?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Hyde Park, NY
    Posts
    1,888
    Biostar TA790GX A2+ 6.0
    AMD Phenom X4 9750 CPU.
    4 Gig DDR2 Memory.
    ATI HD 5450 PCIe Video
    ATI HD 5450 PCIe Video
    500 Watt P.S.
    LG W2241T Widescreen 22" LCD
    ViewSonic VA721 17" LCD
    Envision 17" LCD
    2 LG DVD Drives
    Floppy Disk Drive
    Maxtor 120 Gig Windows 7 Home Premium 32 bit
    Gateway NV5378-U Windows 7 Home Premium 64 bit
    Acer Aspire V3-731 Windows 7 Home Premium 64 bit

  3. #3
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    547
    Thanks for the reply!

    I tried that link and I get this message "Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permission to access the item."

    I also tried clicking on Computer-uninstall or change a program-view installed updates. Internet Explorer 9 does not appear there.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Hyde Park, NY
    Posts
    1,888
    Biostar TA790GX A2+ 6.0
    AMD Phenom X4 9750 CPU.
    4 Gig DDR2 Memory.
    ATI HD 5450 PCIe Video
    ATI HD 5450 PCIe Video
    500 Watt P.S.
    LG W2241T Widescreen 22" LCD
    ViewSonic VA721 17" LCD
    Envision 17" LCD
    2 LG DVD Drives
    Floppy Disk Drive
    Maxtor 120 Gig Windows 7 Home Premium 32 bit
    Gateway NV5378-U Windows 7 Home Premium 64 bit
    Acer Aspire V3-731 Windows 7 Home Premium 64 bit

  5. #5
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    547
    I have tried all of the links you suggested and had another person who knows more than I do try them also with no results. We tried deleting the internet explorer files that we could and even went into the registry deleting references to I/E. There seems to be some question of who or what is an "Administrator" was. The name of the administrator was changed. The account was changed and a new account was created. When we tried to download I/E 9 it referred to the "administrator" of the original file created for an administrator even when we went into the registry and changed the name to the new administration file with no help.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Hyde Park, NY
    Posts
    1,888
    Biostar TA790GX A2+ 6.0
    AMD Phenom X4 9750 CPU.
    4 Gig DDR2 Memory.
    ATI HD 5450 PCIe Video
    ATI HD 5450 PCIe Video
    500 Watt P.S.
    LG W2241T Widescreen 22" LCD
    ViewSonic VA721 17" LCD
    Envision 17" LCD
    2 LG DVD Drives
    Floppy Disk Drive
    Maxtor 120 Gig Windows 7 Home Premium 32 bit
    Gateway NV5378-U Windows 7 Home Premium 64 bit
    Acer Aspire V3-731 Windows 7 Home Premium 64 bit

  7. #7
    buf's Avatar
    buf is offline Virtual PC Specialist!!!
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Florida USA
    Posts
    4,638
    You may choose to install IE10.I did just today and so far so good. I did make a restore point before installing IE10 on my Windows 7 64 bit PC just in case. Install was no problem.
    BIOSTAR M7NCG 400 AMD 3000+ ULTRA 1 GB DDR RAM BenQ DW1620 INTERNAL DVD+/- RW/+- DL IE8 WIN XP PRO SP3 AND 1 80GB WD HDD and Viewsonic 19" LCD monitor Samsung Laser Print

    Compaq Presario CQ5210F Windows 7 Home Premium 64Bit Athlon II X2 215(2.7GHz) Nvidia GeForce 6150SE 22" Envision LCD Monitor Brother HL2040 Laser Printer 500GB SATA HDD 3GB DDR2 Ram and NVIDIA nForce MCP61 Chipset Motherboard

  8. #8
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    547
    Thanks for all of the replies!

    After trying all the suggestions (thank you very much!) I decided to download Firefox and it worked. Even though I could not access I/E I was able to transfer my "favorites" to Firefox so I/E was someplace on the computer. So then I used buf's suggestion of downloading I/E 10 and so far so good. I haven't figured out yet how to make Google my search engine and I can't get an icon on the desktop but all works!

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •