Windows "Help & Support" not working...
Results 1 to 9 of 9

Thread: Windows "Help & Support" not working...

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tacoma, WA USA
    Posts
    215

    Windows "Help & Support" not working...

    Hi!
    Windows Help and Support is not working. The window comes up, I enter a question (any question regarding computer stuff) and even links that take me to "Help and Support" and this message is always the answer;
    "Help Topic Not Found"
    This content under construction. We were unable to retrieve the requested topic.

    I just noticed it this week so I'm not sure what happened to cause it. I have updated all the recent Windows stuff, so maybe you know. Thank you!

    Lenovo ThinkPad R61
    4.00 GB 32-Bit Operating System
    Windows Vista Home Premium

  2. #2
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Belfast, Ulster.
    Posts
    1,832
    Current PC

    Zoostorm
    Windows 7 Home Premium 64bit, (XP Mode virtual pc enabled)
    WEI 7.4, 7.6, 7.3, 7.3, 5.9
    Intel Core i5-2310, 8GB Ram
    Geforce GTX 550 Ti
    Samsung Syncmaster SA300 23.6" monitor

    Folding@home
    User Name Sintares
    Team guru3d

    You know, there is one word that proves that Rowling writes a better love story than Meyer, and do you know what that word is?

    "Always."

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tacoma, WA USA
    Posts
    215
    I tried Method 1. Ran the "sfc / scannow", and this message came up:
    "Windows Resource Protection did not find any integrity violations." So there was no need to try Method 2. right?
    Tried Method 3 and got nowhere. I could not find where to to set the Startup type to Automatic.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tacoma, WA USA
    Posts
    215
    Attempted this again today;

    Method 3:

    To resolve the problem, Start the Help and Support Center service and set it to Automatic. Follow these steps:

    1. Click Start, type Services.msc
    2. Double-click Help and Support
    3. Set the Startup type to Automatic
    4. Start the Service

    Went to do #2 and "Help and Support" is not listed! It is not in the Services window. Could this be the problem? If so, how do I get Windows Help and Support back?
    Thx!

  5. #5
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,813

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Tacoma, WA USA
    Posts
    215
    Used the Lockergnome fix and was able to add Help and Support back into the Services list. Went to start it and this message came up;

    "Windows could not start the Help and Support service on Local Computer.
    Error 126: The specified module could not be found.

    ???

  7. #7
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Hyde Park, NY
    Posts
    1,934
    Biostar TA790GX A2+ 6.0
    AMD Phenom X4 9750 CPU.
    4 Gig DDR2 Memory.
    ATI HD 5450 PCIe Video
    ATI HD 5450 PCIe Video
    500 Watt P.S.
    LG W2241T Widescreen 22" LCD
    ViewSonic VA721 17" LCD
    Envision 17" LCD
    2 LG DVD Drives
    Floppy Disk Drive
    Maxtor 120 Gig Windows 7 Home Premium 32 bit
    Gateway NV5378-U Windows 7 Home Premium 64 bit
    Acer Aspire V3-731 Windows 7 Home Premium 64 bit

  8. #8
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Albuquerque, NM USA
    Posts
    14,561
    Jim
    WIN7 Ultimate SP1 64bit, IE 11, NTFS,
    cable, MS Security Essentials, Windows 7 firewall

  9. #9
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,813
    The Lockergnome fix corrected the missing registry data, but the file the actual executable service program file is likely missing from your computer.

    Check these links:

    http://windowsxp.mvps.org/rebuildhelp.htm

    http://forums.techguy.org/windows-vi...ort-vista.html

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •