Show address bar in (My) Computer in Windows 7
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Show address bar in (My) Computer in Windows 7

  1. #1
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,531

    Show address bar in (My) Computer in Windows 7

    Anyone know how to get the Address bar to show up in (My) Computer in Windows 7? My searches have turned up nothing useful. Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Friern Barnet, London, England
    Posts
    46,393
    It should be showing by default
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,531
    That is what I thought. However, I am trying to diagnose an issue by phone for a user that barely knows how to turn on a computer, and this user is claiming that there isn't one. Unfortunately, he was upgraded to Win 7 just before he went on vacation, and didn't bother to mention the pending upgrade to anyone. My guess is that the address bar is there, but he just doesn't recognize it. Of course his screen capture software is not installed either (it probably won't work on Win 7 anyway), and he is behind a firewall so I can't remote in to his computer. I'll have to see if I can find a decent way for him to capture a screen shot in Win 7.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Hyde Park, NY
    Posts
    1,888
    Might want to check that Navigation Toolbar is checked--right click on the File, Edit, View etc. bar and it should be in the drop down.
    Biostar TA790GX A2+ 6.0
    AMD Phenom X4 9750 CPU.
    4 Gig DDR2 Memory.
    ATI HD 5450 PCIe Video
    ATI HD 5450 PCIe Video
    500 Watt P.S.
    LG W2241T Widescreen 22" LCD
    ViewSonic VA721 17" LCD
    Envision 17" LCD
    2 LG DVD Drives
    Floppy Disk Drive
    Maxtor 120 Gig Windows 7 Home Premium 32 bit
    Gateway NV5378-U Windows 7 Home Premium 64 bit
    Acer Aspire V3-731 Windows 7 Home Premium 64 bit

  5. #5
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,531
    According to this user there is no menu bar either.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    Hyde Park, NY
    Posts
    1,888
    Ignore my reply--I re-read your post and see you're looking for it in My Computer. I don't have it there either. Sorry 'bout dat.
    Biostar TA790GX A2+ 6.0
    AMD Phenom X4 9750 CPU.
    4 Gig DDR2 Memory.
    ATI HD 5450 PCIe Video
    ATI HD 5450 PCIe Video
    500 Watt P.S.
    LG W2241T Widescreen 22" LCD
    ViewSonic VA721 17" LCD
    Envision 17" LCD
    2 LG DVD Drives
    Floppy Disk Drive
    Maxtor 120 Gig Windows 7 Home Premium 32 bit
    Gateway NV5378-U Windows 7 Home Premium 64 bit
    Acer Aspire V3-731 Windows 7 Home Premium 64 bit

  7. #7
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Dallas, Tx.
    Posts
    20,713
    Is there an Organize button so they can add the menu bar...like Vista has?
    "Imagine a world where dogs took bad owners to the pound."

    http://www.hopeforpaws.org/

  8. #8
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,531
    It is hard to tell - this user wouldn't recognize an organize button if he had one. Does anyone know if Printkey 2000 works on Windows 7? I think the Snipping Tool is beyond his capabilities to use.

  9. #9
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Dallas, Tx.
    Posts
    20,713
    Windows PrintScreen Key and paste into email is pretty darn easy.
    "Imagine a world where dogs took bad owners to the pound."

    http://www.hopeforpaws.org/

  10. #10
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,531
    Unfortunately, you can't paste images into the e-mail program this user has to use. He would have to paste into Word, then attach the file. Plus, I would get the entire screen full of junk, and the image might have something over the top of what I wanted to see.

  11. #11
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    Dallas, Tx.
    Posts
    20,713
    If you think you'll be getting more then ONE pic from this client - getting them a fancy app would be nice.

    Attaching pic to MS Paint does a better job then word when saved as a jpeg...Not to mention they could cut out just the needed section to send.
    "Imagine a world where dogs took bad owners to the pound."

    http://www.hopeforpaws.org/

  12. #12
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    Idaho Falls, Idaho, USA
    Posts
    12,531
    Paint is beyond this users capability operate. SnagIt would be nice, but it is $ware.

  13. #13
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Albuquerque, NM USA
    Posts
    14,458
    jdc2000--It may be hard to help this person if they cannot help you.
    Having said that, there seems to be no My Computer in Win7.
    There are two ways to access Computer.
    One is Start|Computer.
    The other is to open Windows Explorer (that seems to be a default icon shortcut in the Taskbar).
    And then click Computer in the left panel.
    In either case you get a screen that has an Address line in the usual place, but it is not what might be expected. It is not white. It rather is gray and has an entry in script saying "Computer" with an down arrow.
    When you click on that line, it finally looks like the usual Address line (white).
    Good luck.
    Jim
    WIN7 Ultimate SP1 64bit, IE 11, NTFS,
    cable, MS Security Essentials, Windows 7 firewall

  14. #14
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Albuquerque, NM USA
    Posts
    14,458
    I meant to include a screen shot of what the Computer window looks like. Note that the address line is greyed out. But it is quite active.
    Jim
    WIN7 Ultimate SP1 64bit, IE 11, NTFS,
    cable, MS Security Essentials, Windows 7 firewall

  15. #15
    buf's Avatar
    buf is offline Virtual PC Specialist!!!
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Florida USA
    Posts
    4,638
    jd, http://www.downloadsquad.com/2007/11...mith-for-free/ will give a free version of snagit. I have been using it for 2-3 years.
    Last edited by buf; August 9th, 2010 at 10:34 PM.
    BIOSTAR M7NCG 400 AMD 3000+ ULTRA 1 GB DDR RAM BenQ DW1620 INTERNAL DVD+/- RW/+- DL IE8 WIN XP PRO SP3 AND 1 80GB WD HDD and Viewsonic 19" LCD monitor Samsung Laser Print

    Compaq Presario CQ5210F Windows 7 Home Premium 64Bit Athlon II X2 215(2.7GHz) Nvidia GeForce 6150SE 22" Envision LCD Monitor Brother HL2040 Laser Printer 500GB SATA HDD 3GB DDR2 Ram and NVIDIA nForce MCP61 Chipset Motherboard

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •