PXE-E61 Media Test failure, check cable error
Results 1 to 8 of 8

Thread: PXE-E61 Media Test failure, check cable error

  1. #1
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    canada
    Posts
    39

    PXE-E61 Media Test failure, check cable error

    I'm stuck with this PXE-E61 Media Test failure, check cable error on my laptop and it will just stay there.
    It happen after I put my laptop on the table,
    (I was holding the laptop on the bottom left side and it just shut down and restarded
    to that message )
    I have try the recovery cd but it will say ( no hard drive found )

    I have try a couple thing I found on website but nothing work

    Laptop is a Compaq presario 2000

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Elma,Wa.
    Posts
    50,136
    Make sure the ribbon/cable is firmly seated into the hdd.
    Kind of sounds like it slipped a bit.
    SMILE
    and post back. Let us know if it worked.
    [ Book mark this post to find it again]

  3. #3
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    canada
    Posts
    39
    How do I do that ?
    Do I have to open up the hardrive

  4. #4
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Elma,Wa.
    Posts
    50,136
    Nah, you will not be open the hdd.


    Hot link
    http://h20000.www2.hp.com/bc/docs/su.../c00444244.pdf

    Scroll down to page 38/238 and the top reads
    "The external components on the bottom of the
    HP Compaq nx4800 and Compaq Presario V2000 are shown
    below and described in Table 1-15.


    That will show you where the cover is.
    5. Hard drive bay - Holds the internal hard drive.

    Remove the cover and make sure the ribbon is firmly seated into the hdd.

    Now the right model of the laptop might have helped. As there are numeros variation.
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/p...n&cc=us&dlc=en
    SMILE
    and post back. Let us know if it worked.
    [ Book mark this post to find it again]

  5. #5
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    At my computer, cruising VDR and watching your back
    Posts
    21,913
    That message is sometimes associated with a bad harddrive also.
    Since this is a laptop, there is no cable per se, just make sure the harddrive is making good contact to the connector inside. Most likely though this is a bad harddrive and will need to replace the drive.
    New 8 core
    Gigabyte GA-970A- D3 Full ATX Motherboard;AMD FX 8120 3.1Ghz; Corsair Vengeance 16GB Memory; 240GB SSD; 1 TB WD; Geforce GT610 1GB Vid card; Windows 7 Professional 64 bit; Antec Three Hundred Mid tower

    Built by Me!!


    UBCD How to Burn an ISO Image to a Disc

  6. #6
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Elma,Wa.
    Posts
    50,136
    Quote Originally Posted by photolady View Post
    That message is sometimes associated with a bad harddrive also.
    Since this is a laptop, there is no cable per se, just make sure the harddrive is making good contact to the connector inside. Most likely though this is a bad harddrive and will need to replace the drive.
    That is the next step if the ribbon seating does not work.
    SMILE
    and post back. Let us know if it worked.
    [ Book mark this post to find it again]

  7. #7
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Arkham Asylum, Cell 13
    Posts
    7,410
    Laptops don't usually have cables connected to the drive. I'd say it's time to start shopping for a new drive.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    canada
    Posts
    39
    Thank you all for your time

    I did take the hardrive out and made sure it was properly seated
    Didn't work, still getting eroormessage
    I'm already looking for a hardrive

    Thanks again

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •